Ting du skal vide ved anlæg af græsplæne

Priserne i beregneren er baseret på en plan græsplæne med fri adgang for maskiner. Prisen for plæneanlæg omfatter ikke udjævning af jorden. Hvis forholdene er i orden, kan du roligt regne med prisen – og dermed være sikker på et godt tilbud på installation eller såning af græs. For opgaver, hvor disse forudsætninger ikke er opfyldt, giver vi dig et særskilt tilbud. Dette er især almindeligt i forbindelse med meget store græsplæner eller plæner med vanskelig adgang. Du kan altid kontakte os for at få et gratis tilbud. At anlægge en ny græsplæne er en investering, der betaler sig, både i form af glæde og værdibevarelse. En smuk græsplæne øger din livskvalitet og samtidig øger værdien af dit hjem. Der er tre forskellige måder at få en ny græsplæne på: såning af græsfrø, installation af græsplæneruller eller udlægning af græstørv. Alle har deres fordele og ulemper, som vi vil komme nærmere ind på nedenfor. Når du har læst denne artikel, vil du vide præcis, hvilken metode der er bedst for din have og situation, når det gælder anlæg af græsplæne.

 

Mange muligheder ved anlæg af græsplæne

Den billigste måde at få en ny græsplæne på er ved at så græsfrø. Dette kræver dog en del tålmodighed, da det kan tage op til fire uger, før græsset spirer og begynder at vokse. Såning er egentlig kun en mulighed om foråret og efteråret, fordi jorden skal være fugtig, og temperaturen må ikke være for høj eller for lav. Hvis du ønsker en ny græsplæne hurtigt, er det den bedste løsning at installere plæneruller. Rullerne læggespå en forberedt overflade og giver dig hurtigt en smuk, grøn græsplæne. Ulempen ved plæneruller er, at de er dyrere end at så græsfrø, og at plænen ikke altid vokser jævnt. Den dyreste måde at anlægge en ny græsplæne på er ved at anlægge græstørv. Tørv bliver skåret fra en mark og omplantet i din have. Denne metode giver dig en øjeblikkelig græsplæne, men den er også den dyreste. Desuden skal græstørv anlægges inden for 24 timer efter at være blevet klippet, så du skal planlægge i god tid. Når du har besluttet dig for, hvilken metode der er bedst for dig, er det tid til at komme i gang! Følg vejledningen nedenfor for at lære, hvordan du anlægger en ny græsplæne ved hjælp af græstørv, græstørvsruller eller græsfrø.

 

Anlæg af græsplæne kan være en lang proces

Anlæg af græsplæne er en proces, hvor man anlægger en græsplæne, som regel fra frø, græstørv eller græsplugs. Anlæggelse af en græsplæne udføres ofte af professionelle, men kan også udføres af amatører. Det kræver generelt noget grundlæggende udstyr, f.eks. en plæneklipper, en kantskærer og en plænerulle. Det kan være en enkel proces, eller den kan være ret kompleks, afhængigt af plænens størrelse og udformning

Det første skridt i anlæggelsen af en græsplæne er at bestemme, hvordan plænen skal se ud. Dette vil være med til at bestemme, hvilken type græs der skal anvendes.